formats
Gepubliceerd op november 18, 2015, door in Uncategorized.

We zijn halverwege november, het wordt kouder en steeds vroeger donker: de winter staat voor de deur. Veel mensen brengen de winter in verband met negatieve zaken zoals koude, slecht weer, vroeg donker, ellende op de weg door sneeuwval, weinig buitenactiviteiten, … Maar voor mij staat de winter gelijk met enkele leuke zaken zoals sneeuwpret, gezelligheid, de eindejaarsperiode, de feestdagen, geschenken, … Maar er is toch één iets waar ik elk jaar opnieuw naar uit kijk: kerstmarkten.

Super gezellige sfeer

Ik ben echt een grote fan en een jaarlijkse terugkerende bezoeker van kerstmarkten. De sfeer en de gezelligheid die een kerstmarkt met zich meebrengt vind je bijna nergens anders. De kraampjes, de glühwein, de drank, de activiteiten, … Uiteraard vind ik het nog gezelliger als het de dag voordien gesneeuwd heeft, dan is de sfeer nog typischer en nog een stuk gezelliger. Uiteraard is sneeuw voor veel mensen geen geschenk. Dan denk ik bijvoorbeeld aan mensen die zich in een rolstoel moeten verplaatsen of oudere mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

To do: Winterpret in Brussel

De kerstmarkt in Brussel is een jaarlijks evenement waar heel wat bezoekers op afkomen. Het evenement dat de naam “Winterpret” draagt is werkelijk een zeer uitgebreid evenement. Overal doorheen de stad vind je op verschillende locaties kraampjes en andere attracties of bezienswaardigheden. Zo vind je bijvoorbeeld op en rond het Beursplein veel kraampjes waar je tegen een redelijke prijs jenever, glühwein, warme wafels, braadworsten of andere typische snacks of dranken kan kopen. Bij veel kraampjes kan je ook typische artikelen voor deze periode kopen zoals handschoenen, sjaals, hoedjes, kerstmutsen, …

Ook op de Grote Markt staat naar jaarlijkse traditie een enorme kerstboom die prachtig verlicht is. ‘s Avonds, op een vooraf bepaald uur, vindt er een heus lichtspektakel plaats waarbij alle oude gebouwen prachtig verlicht zijn en de kerstboom het middelpunt van de show vormt. Ook van het Beursplein naar het Sint-Katelijneplein vind je heel wat kraampjes. Op het Sint-Katelijneplein vind je opnieuw heel wat kraampjes en stalletjes en je vindt er ook het reuzenrad waarop je een ritje kan maken en er een prachtig zicht over de kerstmarkt hebt. Ook voor kinderen zijn er heel wat activiteiten op en rond de kerstmarkt van Brussel.

Delen is sexy!