formats
Gepubliceerd op maart 29, 2016, door in Uncategorized.

Yes, het is Paasvakantie! Voor veel kinderen is de vrijdag voor de Paasvakantie een zeer spannend moment. Afwachten tot het laatste belsignaal weerklinkt en dan is het eindelijk zo ver: Paasvakantie! Eindelijk twee weken thuis en niet naar school moeten gaan, wat wil je nog meer? Bij de grote vakantie zijn het vaak dezelfde taferelen die zich voordoen, maar dan ben je bijna 2 maanden thuis, ongelofelijk toch?

Maar veel kinderen weten al na enkele dagen, laat staan 2 maanden, niet meer goed wat ze nog kunnen doen. Vaak hebben we in België ook niet altijd het geluk dat het mooi weer is, waardoor je verplicht bent om binnen te blijven. Maar niet enkel voor de kinderen, maar ook voor de ouders is vakantie vaak een lastige periode. Vooral omdat de dagelijkse structuur wegvalt en je er als ouder dus moet voor zorgen dat je kind zich kan bezighouden. Wij hebben alvast enkele leuke zaken die je tijdens de vakantie kunt doen!

Op reis gaan

Dit staat bij veel mensen sowieso op de agenda. Een reis tijdens de zomervakantie is voor veel mensen een jaarlijkse uitstap waar al lang op voorhand naar uitgekeken wordt. Een reis tijdens de zomervakantie is vaak ook een onvergetelijke ervaring, vooral voor kinderen dan. Je leert er andere kinderen kennen en vaak blijven dit ook vrienden die je later blijft terugzien.

 

Picknicken samen met je vrienden

Maar je hoeft het niet altijd ver of in het buitenland te zoeken. Wanneer het mooi weer is kun je bijvoorbeeld samen met je vrienden gaan picknicken in een park onder een stralende zon. Op die manier ben je in de gezonde buitenlucht en geniet je van het gezelschap van je vrienden.

Selfietime!

Sinds een tijdje is het populair om samen met je vrienden of gewoon alleen een selfie te nemen en deze te delen met je vrienden via sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter. Wat bijvoorbeeld ook leuk kan zijn is om samen met je vrienden of vriendinnen een echte fotoshoot te organiseren. Haal je mooiste en meest trendy kleding boven en poseer zoals een echt model voor de lens. Nadien is het lachen geblazen wanneer je allemaal samen de foto’s bekijkt dei je gemaakt hebt.

Tijd voor een feestje

Een feestje tijdens de zomervakantie moet zeker en vast kunnen. Tijdens het voorbije schooljaar heb je je goed ingezet om goeie punten te halen en op het einde van het jaar heb je dan ook een goed rapport! Dit moet gevierd worden. Dit kun je doen door samen met je vrienden en vriendinnen bij jou thuis of bij iemand anders een leuk feestje te organiseren! Het wordt nog leuker wanneer je ervoor kiest om samen met je vrienden buiten te slapen in tentjes. Zo creëer je je eigen festival in je tuin, leuk toch? Bovendien hoef je je dan ook geen zorgen te maken over lawaai in huis!

Delen is sexy!