formats
Gepubliceerd op september 6, 2012, door in Uncategorized.

Na een goede voorbereiding startte vandaag eindelijk de competitie. Onze eerste tegenstander waren de jongens van Fc Varsenare. Zwevegem zal goed wakker moeten zijn want het was een gevreesde tegenstander.

Na het eerste fluitsignaal namen onze preminiemen direct het heft in handen en dit resulteerde al snel in enkele kleine kansen. Na 4 minuten werd al het eerste doelpunt gescoord en dit door nieuwkomer Gilles, 1-0. Ook onze verdedigers gingen mee in de aanval en in de 6° en 7° minuut maakte Jori daar goed gebruik en scoorde 2x op rij, 3-0.
Zwevegem bleef verder druk zetten en bracht mooi combinatievoetbal. Na 10 minuten kon Gilles zich goed doorzetten en scoorde de 4-0. Ondertussen probeerden de bezoekers ook enkele kansen te creëren maar onze keeper Jonas stond geconcentreerd te keepen en kon mooi de nul behouden. Het was dan wachten tot de 20° minuut voor er opnieuw een doelpunt viel. Het was terug Gilles die scoorde, een zuivere hattrick noemen ze dat dan, 5-0. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was er een totaal ander Zwevegem te zien (was het door de riante voorsprong ), het combinatievoetbal van de eerste helft was op momenten ver te zoeken, maar natuurlijk hadden onze jongens al veel gegeven. Maar toch konden we na 10 minuten de score nog opdrijven en dit dankzij Rune, 6-0. Varsenare kwam ook beter in de wedstrijd en kon enkele goede kansen samen voetballen maar onze keeper was niet te kloppen. Het was daarentegen Zwevegem die dankzij Pieter er 7-0 van maakte. Op het kwartier konden de bezoekers dan toch tegenscoren, 7-1. De laatste 10 minuten werd er door Zwevegem opnieuw beter gevoetbald maar ze konden een goede bezoekende doelman niet meer verslaan.

Een mooie eerste overwinning voor onze BU10 en hopelijk kunnen ze deze trend verder zetten volgende week op het veld van Oostkamp.