formats
Gepubliceerd op december 21, 2015, door in Uncategorized.

Het is bijna zover: Kerstmis! Voor veel mensen is dit het uitgelezen moment om hun kookkunsten te etaleren en een verzameling van super lekkere gerechten klaar te maken voor het diner op Kerstavond. Door de jaren heen zijn er zelfs enkele klassiekers ontstaan die traditioneel klaargemaakt worden op Kerstavond.

Voorgerecht

Een lekker en eenvoudig voorgerecht waar je bij heel veel mensen mee scoort is tomatensoep. Zeker wanneer de soep de traditionele gehaktballetjes bevat (wat eigenlijk altijd moet!) zal je bij veel mensen punten scoren. Veel mensen hebben zo hun eigen manier om de tomatensoep te bereiden. Extra kruiden, extra groenten, … Het komt er eigenlijk op neer dat een soep tijdens deze periode altijd smaakt. Zeker wanneer het buiten koud en grauw weer is, zorgt een heerlijke, warme soep ervoor dat je meteen volledig opwarmt en klaar bent voor datgene wat nog moet komen.

 

Een ander voorgerecht dat veel mensen klaarmaken tijdens de Kerstperiode is een garnalencocktail. Uiteraard is dit een koud voorgerecht, waardoor bepaalde mensen al zullen afhaken voor dit gerecht. Een garnalencocktail wordt meestal geserveerd in (hoge) glazen voorzien van wat extra groentjes die het geheel wat extra kleur en wat extra smaak moeten geven. Bovendien is het maken van een garnalencocktail voor veel mensen kinderspel.

Hoofdgerecht

Wat het hoofdgerecht betreft is de keuze vaak snel gemaakt: vlees. Vooral tijdens de wintermaanden is wild een vaak voorkomend hoofdgerecht. Gerechten zoals hazenpeper, varkenshaas, beef wellington, hert of kerstham zijn vaak voorkomende gerechten tijdens de Kerstperiode.

Nagerecht

Het nagerecht of het dessert varieert vaak. Sorbet, ijs of uiteraard een traditionele kerststronk. Vaak bepaalt de keuze van het voorgerecht en het hoofdgerecht ook de keuze van het nagerecht. Een lekkere zelfgemaakte taart is uiteraard ook altijd super lekker!

Delen is sexy!