formats
Gepubliceerd op februari 13, 2016, door in Uncategorized.

Vaak kun je al op het eerste zicht weten hoe iemand in elkaar zit. Aan de handelingen van die persoon, de reacties, zijn of haar kledingstijl, … Kortom, mensen vellen vaak snel een oordeel. Maar wist je dat kleuren ook heel wat uitleg geven over de persoonlijkheid van iemand? Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld hoeslakens kopen in alle geuren en kleuren (bron: 3Suisses, waar ik vaak aankoop) Maar veel mensen staan er niet bij stil dat de kleur van de hoeslakens waarop iemand slaapt heel wat nuttige informatie geeft over de persoonlijkheid van iemand.

geelhoeslaken

Hoeslaken in katoen CHEVRON, €6,95 bij 3Suisses

Positief en optimistisch

Wanneer je ervoor kiest om je matras te bedekken met een geel hoeslaken, wat redelijk veel voorkomt, dan ben je een positief persoon en sta je zeer optimistisch in het leven. Je bekijkt het leven eigenlijk door een roze bril en bent amper negatief. Hierdoor houden mensen van je gezelschap. Mede ook door het feit dat je op de juiste momenten kritisch en realistisch durft te zijn. Uiteraard zijn er altijd mensen die je vleugje sarcasme en cynisme niet weten te appreciëren.

Je bent actief en je houdt van passie

Effen hoeslaken in flanel, €15,90 bij 3Suisses

Effen hoeslaken in flanel, €15,90 bij 3Suisses

De kleur rood komt zeer weinig voor tussen de hoeslakens. Maar wanneer iemand ervoor kiest om op een rood hoeslaken te slapen, dan betekent dit dat die persoon een echte levensgenieter is. Hij of zij profiteert van het leven en plukt de dag. Bovendien is iemand die van rood houdt ook een romantisch en vooral impulsief persoon.

Effen hoeslaken in gewassen linnen, vanaf €54

Effen hoeslaken in gewassen linnen, vanaf €54

Troostvol en begripvol

Roze is een kleur die dan wel weer vaak voorkomt tussen de hoeslakens. Uiteraard niet het fel barbieroze, maar eerder de zachte, lichtroze kleur doet vaak dienst als hoeslaken. Roze staat gekend als een kleur die charme en liefde uitstraalt. Mensen die roze kiezen zijn mensen die andere mensen goed kunnen troosten en die bovendien ook nog eens begripvol zijn.

Blauw hoeslaken katoen, slechts €8,34 bij 3Suisses

Blauw hoeslaken katoen, slechts €8,34 bij 3Suisses

Kalmte en rust

Een lichtblauw laken is waarschijnlijk het vaakst gebruik in een jongenskamer. Deze kleur straalt kalmte en rust uit. Hierdoor weten mensen dat ze op jou kunnen rekenen en je kunnen vertrouwen. Mensen die op een blauw hoeslaken slapen, zijn vaak ietwat teruggetrokken en houden graag vast aan tradities en gewoontes.

Wit: puurheid!

Wit: puurheid!

Puurheid en perfectionistisch

Wie heeft er nu geen wit hoeslaken? Juist, ongeveer iedereen heeft wel ergens een wit hoeslaken liggen! Wit straalt puurheid, onschuld en vooral tact uit. Je deelt graag je ervaringen met andere mensen waardoor je sympathiek overkomt en mensen dus graag met jou omgaan.

En jullie, naar welke kleur gaat jullie voorkeur uit?

Delen is sexy!