formats
Gepubliceerd op mei 23, 2016, door in Uncategorized.

Met de zomer in aantocht zijn veel mensen waarschijnlijk nog op zoek naar een vakantiebestemming. In het nieuws hoorde ik onlangs nog dat ongeveer 54% van alle Belgen op reis gaat en dat de meesten een bestemming kiezen binnen Europa. Wel, groot gelijk zou ik zo zeggen! Er zijn namelijk heel wat Europese steden die heel wat moois te bieden hebben. Onlangs nog ben ik op reis geweest naar Rome, de hoofdstad van Italië. En ik moet eerlijk toegeven dat Rome mij echt aangenaam verrast heeft. Deze stad heeft heel wat in petto om er een onvergetelijke citytrip van te maken.

Prachtige historische gebouwen

Wie Rome een beetje kent, weet dat je overal in de stad heel wat prachtige historische gebouwen kan vinden. Het wereldberoemde Colosseum, het Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevifontein, … Stuk voor stuk zijn dit gebouwen en bezienswaardigheden die je wel van ergens kent en die je dus ook zeker eens moet bezoeken. Om de meeste van deze gebouwen en bezienswaardigheden te bezoeken moet je hiervoor wel een toegangsticket hebben. Dit kun je ter plaatse kopen of dit kun je ook al op voorhand kopen op het internet. Op die manier hoef je eenmaal ter plekke niet meer aan te schuiven en verlies je dus minder tijd. Vaak zijn de tickets online ook iets goedkoper.

Gezellige café’s en restaurants

In Rome vind  je ook heel wat gezellige café’s en restaurants waar je heel wat lekkere dingen kunt eten en drinken. Vaak is de prijs wel redelijk hoog voor de porties die je er krijgt, maar dat is denk ik wel overal zo in Italië. Wel moet ik eerlijk toegeven dat alle gerechten die ik gegeten heb zeer lekker waren en ik het eigenlijk niet zo erg vond dat ik wat meer betaald heb. De meeste restaurants en café’s in Rome zijn echt gezellig en doen je vaak denken aan een typische Italiaanse film.

Verblijf in een hostel

Wanneer je in Rome bent, is de beste optie om te verblijven in een hostel vind ik. Doordat je overdag op stap bent om de stad te verkennen en de verschillende historische bezienswaardigheden te bezoeken, ben je dus amper in je kamer waar je verblijft. Op het internet kun je al snel prachtige hostels vinden voor een zeer goede prijs waar je enkele nachten kunt verblijven. Check zeker of het ontbijt inbegrepen is in de prijs!

Delen is sexy!