formats
Gepubliceerd op augustus 17, 2016, door in Uncategorized.

Ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden, zo niet de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt geeft je de kracht en de energie om de dag goed door te komen. Ook zorgt een gezond ontbijt ervoor dat je metabolisme op gang komt. Heel veel mensen denken dat het slim is om het ontbijt over te slaan als je gewicht wil verliezen, maar niks is minder waar. Verschillende onderzoeken hebben reeds aangetoond dat mensen die het ontbijt overslaan tijdens de dag sneller naar een ongezonde snack zullen grijpen om zo hun honger te stillen.

Uiteraard is het wel beter om ’s morgens te kiezen voor een gezond ontbijt. Voor een ontbijt waarmee je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om zo goed je dag door te komen. Ik zocht alvast enkele gezonde receptjes waarmee je een gezond ontbijt op tafel kunt zetten.

Fruit & yoghurt voor de kleine eters

Wie ’s ochtends nooit echt honger heeft, maar toch liever iets eet, kan voor een ontbijt met fruit & yoghurt kiezen. Op die manier heb je toch iets gegeten en dankzij het fruit heb je alle nodige vitaminen binnen. In de supermarkt kun je al heel veel verschillende soorten klaargemaakt fruit vinden zoals perzik, banaan, ananas, … Leuk om ’s morgens bij je ontbijt te eten.

Gekookt eitje mag zeker

Een uitgebreid ontbijt met spek en eieren is voor heel veel mensen tijdens de werkweek onmogelijk om klaar te maken. Maar een gekookt eitje is helemaal niet moeilijk om klaar te maken en vraagt ook helemaal niet veel tijd. Desnoods kun je je eitje al de avond voordien koken om het ’s morgens meteen op te eten.

Verse fruitsalade voor vitaminen en mineralen

Wie zin heeft in echt gezond ontbijt kan ook steeds kiezen voor verse fruitsalade. Neen, je hoeft helemaal niet zelf je fruitsalade klaar te maken. In heel veel verschillende supermarkten vind je klaargemaakte fruitsalades waar je helemaal geen werk meer mee hebt. Je hoeft alleen het potje open te doen en je kunt meteen beginnen met eten. Makkelijk en gezond!

Delen is sexy!