formats
Gepubliceerd op april 20, 2016, door in Uncategorized.

Yes yes yes, bijna zomer! Ik verlang al sinds het einde van vorige zomer naar het begin van deze zomer. Voor mij kan het niet snel genoeg zomer zijn. Jammer genoeg gaat de zomer zo snel voorbij en is het voor je het weet opnieuw winter. Kon de zomer maar een volledig jaar duren, dat zou pas leuk zijn!

Weet je wat ik zo leuk vind aan de zomer? Het feit dat er overal zo veel verschillende dingen te doen zijn. Feestjes, barbecues, rommelmarkten, … Maar ook festivals! Ik hou er echt van om af en toe eens naar een festival te gaan en mezelf er helemaal te laten gaan. In BelgiĆ« heb ik bijna alle festivals bezocht. Pukkelpop, Rock Werchter, Dour, … Het enige wat ik nog niet bezocht heb en wat ik zeker wel nog eens wil bezoeken is Les Ardentes! Lijkt me een zeer leuk festival šŸ™‚

Maar ook buiten BelgiĆ« zijn er heel veel leuke festivals die ik zeker ooit nog eens wil bezoeken. Net als BelgiĆ« hebben andere landen zoals Hongarije, Duitsland, ServiĆŖ, Frankrijk en nog veel meer landen ook hun eigen aanbod van festivals. Deze festivals kun je dan bijvoorbeeld koppelen aan een reisje in dat land, leuk toch? Ik heb alvast m’n lijstje voor de komende zomer opgemaakt!

Hongarije

Deze zomer wil ik zeker naar Hongarije! Ongelofelijk hoeveel leuke festivals ze daar hebben. Het meest gekende festival is waarschijnlijk het Sziget festival in Budapest. Dit festival wordt georganiseerd op het eiland Obuda of ook wel het eiland van de vrijdom genoemd. Naar Sziget komen elk jaar opnieuw heel wat bekende artiesten en heel wat nieuwe namen die na verloop van tijd vaak wereldwijd bekend worden. Naast de vele optredens vind je op het Sziget festival ook heel wat andere leuke activiteiten zoals theater, circus, kunst, cultuur, …

Duitsland

Het Lollapalooze festival ken je ongetwijfeld wel, toch? Dit festival vindt plaats in Chicago, Santiago, Buenos Aires en Sao Paulo. Maar ook in de Duitse hoofdstad Berlijn. Bekende namen zoals Macklemore & Ryan Lewis, Muse, Bastille, … zijn vaak voorkomende namen op de affiche van Lollapalooza. Dit jaar vindt Lollapalooza op 10 en 11 september plaats in Berlijn.

Kroatiƫ

In Kroatiƫ heb je het Outlook festival. Dit festival vindt plaats op een zeer unieke locatie, in een oud verlaten Romeins fort. De unieke festivallocatie trekt ook een zeer uniek en vooral divers publiek aan. Net als het publiek is ook het muziekaanbod zeer divers. Genres zoals dubstep, reggae, dub, hiphop, garage en grime zijn slechts enkele voorbeelden van de vele genres muziek die er de revue passeren.

Delen is sexy!